tiistai 16. heinäkuuta 2024

Muutto pieneen kotiin

Kiireisen kesäkuun jälkeen olen päässyt nyt heinäkuussa nauttimaan lomasta (kotona, mutta kuitenkin). Muutto omakotitalosta kaksioon ei ollut mikään ihan helppo urakka. Luulin olevani minimalisti, mutta kyllä muutto todisti luulon vääräksi. Nyt kaksiossa asuvana olen jo lähempänä minimalistia. Jännästi sitä turhaa tavaraa vain kertyy, kun tilaa on. Nyt ei ylimääräistä tilaa ole yhtään. Olemme viihtyneet silti yllättävän hyvin. Toki meitä asuu tässä vain kolme henkeä, kun talossa meitä asui viisi. Kotitöiden määrä on vähentynyt merkittävästi. Saan tämän pikkukodin siivottua alle puolessa siitä ajasta, mikä ennen meni viikkosiivoukseen. Pienen kodin hyötyjä!

Muutossa myimme, lahjoitimme ja kierrätimme valtavan määrän turhaa tavaraa ja vaatetta. Myyntituloja kertyi noin 260 euroa. Lisäksi olin jemmannut rahaa lomailua varten, mutta kovin kalliita lomia ei tehdäkään. Niinpä päädyin ostamaan osakkeita. Ostin Sampoa kahdella tonnilla. Tässä tilanne:

Sijoitusvarallisuus (heinäkuu 2024):

Käteinen: 10000 €

Rahastot yhteensä: 14987 € (+499 €)

Osakkeet yhteensä: 7816 € (+1765 €)

Yhteensä: 32803 € (+2264€)

Rahastot porskuttaa menemään, osakkeet laskettelee. Rahastoihin sijoittaminen näyttäisi olevan järkevämpää kuin tekemäni osakepoiminnat. Harmi vain, että sellainen sijoittaminen olisi paljon tylsempää! Ostan jatkossakin molempia.

Saan ensi kuussa veronpalautuksia, ja aion tehdä niiden avulla vielä yhden suoran osakehankinnan tänä vuonna. Tämän vuoden tavoitteeni ylittyvät, ja pohdin ensi kerralla, mistä se johtuu. Mietin myös lisää pienen kodin hyötyjä taloudellisesta näkökulmasta.

Mutta nyt jatkan lomailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti