sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Velat marraskuussa - perintö

Kerroin viimeksi, että marraskuussa tilanteessa tapahtuu suuria muutoksia. Tässä aluksi syy.

Kesällä menetin rakkaan isäni täysin yllättäen. Suru on suuri edelleen. Sattumalta kirjoitan tätä nyt isänpäivänä. Ihanaa isänpäivää kaikille isille ja lohtua teille, joiden isä ei ole enää keskuudessamme. Isältä saatu rakkaus ja turva kantaa minua lopun elämääni, vaikka isä ei ole enää täällä.

En ole kertonut tästä aiemmin, koska tämä blogi on raha-asioitani varten. Tässä nyt kuitenkin taustaa muuttuneeseen tilanteeseen, sillä isän menetys selittää muutoksen.

Marraskuun velkatilanne:

Talolaina nro 1: 223991 € (-773 €)
Sijoitusasuntolaina:  44800 €
Muu laina nro 1: 4355 € (-12298 €)
Mökkitonttilaina: 12502 € (-64 €)
Luottokortti nro 1: 3200 € (-100 €)
Luottokortti nro 2:  1500 €

Talolaina nro 2:  0 € !!! (-25125 €)
Autolaina nro 1: 0 € !!!
Autolaina nro 2:  0 € !!!
Muu laina nro 2: 0 € !!!
Muu laina nro 3: 0 € !!!

Yhteensä: 290348 € (muutos edelliseen kuukauteen: +7940 €)
 
Olen siis saanut perintöä.
 
Maksoin perinnölläni pois pienemmän talolainan. Lisäksi lyhensin tuota miehen yritykseen liittyvää lainaa niin paljon, kuin pystyin.
 
Ostin itselleni sijoitusasunnon, jonka rahoitin osin velkarahalla. Lisävelan ottaminen sijoitusasuntoon ei tuntunut pahalta, sillä minulla on vuokralainen, joka maksaa velkaani pois joka kuukausi.
 
En silti ole osannut iloita parantuneesta rahatilanteesta. Perinnön saaminen herättää hyvin ristiriitaisia tunteita. Tietenkin ottaisin velat takaisin, jos siten saisin vielä isän. Mutta isä ei tule takaisin. Tilanne on nyt tämä ja ehkä ajan myötä osaan sen hyväksyä.
 
Kiitollisuudesta isää kohtaan aion entistäkin tarkemmin hoitaa raha-asioitani. Onneksi olen perehtynyt sijoittamiseen jo ennen perinnön saantia. Muuten olisi rahat saattaneet mennä turhuuksiin.

Koska minulla on nyt omaisuutta enemmän, kuin velkaa, olen ajatellut alkaa listaamaan joka kuukausi paitsi velat, myös varat. Siten saan paremman kuvan varallisuuteni kehittymisestä. Velkaahan tuli nyt paljon lisää, mutta omaisuutta myös. Enkä pidä sijoitusasuntovelkaa pahana, vaan päinvastoin vaurastumistani vauhdittavana asiana.

Mutta en jaksanut muuttaa systeemiä vielä tällä kertaa. Palataan siis asiaan ensi kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti