maanantai 30. syyskuuta 2019

Lokakuun velkatilanne

Tervehdys!

Syksy etenee ja velan lyhennys myös. Tässä lokakuun tilanne.

Talolaina nro 1: 234028 €
Talolaina nro 2:  26540 €
Autolaina nro 1: 28450 €
Autolaina nro 2:  5840 €
Muu laina nro 1: 21236 €
Muu laina nro 2: 6580 €
Muu laina nro 3: 0 € !!!
Luottokortti nro 1: 4000 €
Luottokortti nro 2: 0 € !!!

Yhteensä: 326674 € (muutos edelliseen kuukauteen: velka pieneni yhteensä 1790 €)

No, suunta on sentään oikea. Mustalla näkyy pienenevät velat ja punaisella suurentunut velka.

En ilahtunut, kun mies ilmoitti luottokorttinsa olevan taas tapissa. Kun kyselin, miten se on mahdollista, hän kertoi joidenkin maksujen menevän kortilta automaattisesti. Hän siis maksaa luottokortilla, vaikka hänellä olisikin rahaa käyttötilillä. Miten saisin hänet luopumaan luottokortin käytöstä?

Armas aviomieheni on lisäksi alkanut haaveilla yrittäjyydestä. Hänkin ymmärtää, että tällä velkamäärällä haaveeksi se jääkin. Olemme siis taas keskustelleet raha-asioista. Tuloja ja menoja ei ole vieläkään kirjattu ylös eikä mietitty sen kummemmin. Jotain tarttis kyllä tehdä.

Itse elän koko ajan tiukalla säästöbudjetilla. Jotenkin ylimääräisiä menoja vain tuppaa tulemaan joka kuukausi. Olen iloinen siitä, että minun ei ole syyskuussakaan tarvinnut kajota säästötiliini, vaan siellä on edelleen 2000 €. Nordnettiin lisäsin satasen (Superrahasto Suomeen), joten siellä on jo yli 500 €.

Kunhan viimeinenkin veromätky on maksettu, alan pitää säästötilillä taas yhtä tonnia ja yli menevä menee ylimääräisiin velanlyhennyksiin. Nyt en ole pitkään aikaan pystynyt maksamaan ylimääräisiä lyhennyksiä.

Toiveikkaana kohti marraskuuta kaikesta huolimatta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti